Τι ζημια μπορει να γινει ετσι (που αποφευγεται με τον δικο σου τροπο)?
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται οικονομικα απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το greek discus που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Το αποφεύγεται ή ότι θα γίνει ζημιά... είναι σχετικό βέβαια... αλλά έχει αποδειχτεί ότι καλό είναι το... φύλαγε τα ρούχα σου... αν και ΙΣΩΣ φανώ υπερβολικός.
ΑΝ είναι να γίνει ζημιά και στον δικό μου τρόπο μπορεί να τύχει... ανάλογα που είναι τοποθετημένη η αεραντλία.
Πάντως τότε που δοκίμαζα τα σωληνάκια να βγαίνουν από το καπάκι... με εκνεύριζε γιατί τα αυγά έμπαιναν στο σωληνάκι... το ίδιο και οι αρτέμιες όταν σταμάταγα την αεραντλία... γι' αυτό και άλλαξα τον τρόπο τοποθέτησης τους.-
Θα επεκταθώ κι' άλλο... φωτογραφικά.-
Πάμε λοιπόν στην (φωτογραφική) συνέχεια... με τον τρόπο όπου το σωληνάκι διοχετεύει τον αέρα μέσα από το πώμα (καπάκι).
1. Μετράμε το αλφαδολάστιχο (φωτό 1001 και 1002) και επιλέγουμε τρυπανάκι λίγο μικρότερο (φωτό 1003, 1004).
2. Ανοίγουμε την τρύπα στο πώμα (φωτο 1005) και περνάμε το σωληνάκι μας. Για βοήθεια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποιο εργαλείο όπως πχ. ένα λεπτό κατσαβίδι. Εγώ χρησιμοποίησα ένα τσιμπιδάκι φρυδιών (φωτό 1006) με το οποίο στην συνέχεια, τράβηξα το αλφαδολάστιχο να περάσει από την άλλη πλευρά (φωτο 1007). Για επιπλέον "στεγανότητα" (και για να μην χρησιμοποιήσουμε σιλικόνη) τρυπάμε το εσωτερικό πλαστικό (το μπλε στην φωτο) που υπάρχει εσωτερικά τους πώματος (φωτο 1008) και το ξαναβάζουμε στη θέση του (φωτο 1009).
3. Ανοίγουμε τρύπες στην "βάση"... με το κοπίδι (φωτο 1010) ή εναλλακτικά με ένα τρυπάνι, αρκετά μεγαλύτερο από την διάμετρο του αλφαδολάστιχου.
4. Τοποθετούμε το πώμα στην θέση του... βάζουμε το "εκκολαπτήριο" μέσα στην "βάση" περνώντας το σωληνάκι από την μια τρύπα της και ελέγχουμε την σταθερότητα της κατασκευής (φωτο 1011 και 1012).
5. Για τον "φόβο των Ιουδαίων" μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μια ανεπίστροφη βαλβίδα... και να ελέγξουμε ότι την τοποθετήσαμε με την ορθή φορά και λειτουργεί σωστά (φωτο 1013).
6. Το μειονέκτημα σε αυτήν την εκδοχή... είναι πως όταν σταματήσουμε την αεραντλία για να "καθίσουν" οι αρτέμιες, τα αυγά που δεν έχουν εκκολαφθεί εισχωρούν στο σωληνάκι. Σε κάποια περίπτωση διακοπής ρεύματος.. δεν είμαι καθόλου σίγουρος για τις συνέπειες (ο Μέρφυ δυστυχώς όπως έχει αποδειχτεί καραδοκεί)... γι' αυτό δεν χρησιμοποιώ αυτήν την μέθοδο, αν και η αεραντλία φροντίζω να είναι τοποθετημένη στο ίδιο ύψος με το πάνω μέρος του ενυδρείου.
7. Όπως έχω γράψει ήδη... μέθοδοι υπάρχουν πολλοί και επειδή συμβαίνει ακριβώς το ίδιο, με τα γραπτά που βρίσκουμε στο διαδίκτυο (αντιγραφές βλακείας από παντού και κατά συρροή)... ιδού σε video... ένα παράδειγμα προς αποφυγή.
http://www.youtube.com/watch?v=6ExC4-k5oxk
αν μπορείς δώσε διαστάσεις γυάλας, ευχαριστώ.
"Ώπα έχουμε πρόβλημα εδώ"
Είναι 40 (Μ) Χ 24 (Π) Χ 30 (Υ)... αλλά σε τι σου χρειάζονται;
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε παρόμοιο... έχεις διαθέσιμο.-
Και επί τη ευκαιρία... φωτογραφία από την εκκολαφθήσα αρτέμια, που έχω ξεχάσει να βάλω.-
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται οικονομικα απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το greek discus που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
λέω να αρχίσω να ετοιμάζομαι για γεννητούρια.
δεν υπάρχει ικεα στο αγρίνιο.
το κόστος κατασκευής είναι με φιλική τιμή.
"Ώπα έχουμε πρόβλημα εδώ"
ΔΕΝ έχεις λόγο για κατασκευές... ακόμα κι' ένας καθαρός κουβάς ή πλαστικό κουτί σου κάνει τη δουλειά (ΑΝ θέλεις να γλυτώσεις χρήμα).
Το κουτί που έβαλε ο Σπύρος κάνει και για εκτροφείο αρτέμιας (εκτός της εκκόλαψης).-