Έφτασε η ωρα να αγοράσω μια όσμωση θα ήθελα να μου προτείνετε συσκευές! Το ενυδρειο μου ειναι 400λ και κάνω 2 αλλαγές τη βδομάδα απο 150-200λ. Θα ήθελα να πίνω κ εγω νεράκι αν γίνεται γιατι η όμορφη λίμνη μας δεν μας τα λέει καλά τελευταία!
Έφτασε η ωρα να αγοράσω μια όσμωση θα ήθελα να μου προτείνετε συσκευές! Το ενυδρειο μου ειναι 400λ και κάνω 2 αλλαγές τη βδομάδα απο 150-200λ. Θα ήθελα να πίνω κ εγω νεράκι αν γίνεται γιατι η όμορφη λίμνη μας δεν μας τα λέει καλά τελευταία!
Δωσε μπατζετ, αν θα κανεις αλλαγη με σκετο ΑΟ, αν θα κανεις απευθειας στο ενυδρειο αλλαγη ή θα το μαζευεις σε βαρελι, αν θα βαζεις κι αλλα οπως τρυφη κλπ, πληροφοριες γενικα για τη διαδικασια/προετοιμασια αλλαγης που θελεις να ακολουθεις.
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται οικονομικα απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το greek discus που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Φυσικά ποιος δεν θέλει την απευθείας αλλαγη; Υπάρχει κ ωραία κατασκευη με βαρελάρα στο μπαλκόνι αλλα το θέμα χειμώνας ειναι σοβαρό! Για αρχη σκέφτομαι 50 πρόφιλτρα 50 όσμωση. Απο κόστος μέχρι 200.
Για απευθειας αλλαγη δεν φτανουν τα 200, γιατι θελεις γρηγορη ΑΟ σαν αυτη http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=30024
Και μαζι ενα συστημα σαν του kat για να μιξαρεις και απο προφιλτρα
http://www.greekdiscus.com/test2000/...921#post149921
Αν δει το θεμα σου θα σου απαντησει κι αυτος, αλλιως στειλε του ενα ΠΜ με λινκ απο το θεμα να το διαβασει.
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται οικονομικα απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το greek discus που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Ευχαριστώ Σπύρο κατατοπιστικότατος! Υπάρχει μια παρόμοια με τα ιδια χρήματα στα οικιακά φίλτρα που σαν τελευταίο στάδιο έχει την πρόσθεση των ιχνοστοιχείων σ αυτή τη περίπτωση μπορούμε να βάλουμε 100% Α/Ο? http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=30195
Δεν ξερω τι επιδραση εχει το φυσιγγιο ιχνοστοιχειων στην τιμη του νερου της ΑΟ (ως προς τις μετρησεις σκληροτητας δλδ). Ρωτα το καταστημα για ακριβεις πληροφοριες.
Επισης δεν ξερω τι προβλημα εχει το νερο της λιμνης σας οπως ειπες. Δλδ αν υπαρχει καποιο τοξικο που δεν μπορει να το φιλτραρει ο ανθρακας και μπορει μονο η μεμβρανη, τοτε πας αποκλειστικα σε χρηση 100% ΑΟ και ρυθμιση τιμων μεσω προσθετων μεταλλικων αλατων.
ok θα ρωτήσω όσο για τη λίμνη μας... για τοξικό δεν άκουσα κάτι, η γεύση άλλαξε και μια μέρα ψιλοφαινόταν αμμωνία στο τεστ μου.
Αμμωνια κραταει η μεμβρανη
ένα φόρουμ αξίζει όσο τα μέλη του
Αμμά ξέρε πως ίλαντρον όντας κοπή καβάτζιν
τριγύρου του πετάσσουνται τρακόσια παραπούλια.
Το 'νιν αντάν να τρώ' την γην τρώει την γην θαρκέται,
μα πάντα τζιείνον τρώεται τζιαι τζιείνον καταλυέται.(απο την 9η Ιουλιου του Βασιλη Μηχαηλιδη)
Ναι αυτο σου λεει, οτι πινει εδω και πολλα χρονια σκετο ΑΟ και δεν εχει παθει τιποτα και ρωτησε και γιατρο και του εδωσε το ΟΚ.
Οσο για τα ψαρια, αυτα εχουν αλλες αναγκες λογω περιορισμενης διατροφης αλλα και διαφορετικης σωματικης λειτουργιας (οπως ειπε και ο Sho στο σεμιναριο) και μην ξεχναμε οτι ζουν μεσα σε νερο. Ετσι δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι για την προσληψη ολων των ιχνοστοιχειων και μεταλλων μεσω την τροφης.
Καλο ειναι, το νερο τους να ειναι στις τιμες σκληροτητας και αγωγιμοτητας που συνηθιζεται, αναλογα το ειδος και την εκτροφη.
Στεργιο για απευθειας αλαγη πρεπει να πάς σε 1000αρα μεμβρανη!!!!!!!! και απο οτι θυμαμαι, εδω στη Λαρισα την ειχα βρει στο Μηχαλοπουλο, γυρο στα 350-400 ευρο, με δυο προφυλτρα.
για την απευθείας αλλαγή παίζει ρόλο ο χρόνος που μπορείς να διαθέσεις ώστε να γεμίσει το ενυδρείο σου.
προσωπικά κάνω αλλαγή νερού ~200 λίτρα σε περίπου 3 ωρες με 3 χ 150gpd σε σειρά χωρίς booster.
αν μπορείς αυτές τις ώρες να είσαι σπίτι με το καφεδάκι σου και να κάνεις κάτι άλλο όσο θα γεμίζει το ενυδρείο πάει καλά ...
αν όχι ... δύσκολα τα πράγματα για απευθείας ...
ροή βρύσης δεν θα έχεις ποτέ με Α/Ο ...
Ιωσάς
Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα ... θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγο εμπειρίας.
Ευχαριστω παιδιά θα κάνω την ερευνά μου και θα αποφασίσω τι με βολεύει.
Καλησπερα Στεργιο.Εχεις π.μ