Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 εως 20 από 49

Θέμα: Πόσα λίτρα χρειάζονται επιτέλους .... οι δίσκοι;

 1. #1
  Το avatar του χρήστη Diskus Fan
  Ο χρήστης Diskus Fan δεν είναι συνδεδεμένος Discoτρελλαμένος μαθητής Νηπιαγωγείου.
  Ημερομηνία εγγραφής
  Jan 2008
  Περιοχή
  ΑΘΗΝΑ-Χα'ι'δάρι.
  Μηνύματα
  8.623
  Rep Power
  24

  Προεπιλογή Πόσα λίτρα χρειάζονται επιτέλους .... οι δίσκοι;

  Από τότε που άρχισα την διαδικτυακή μου επαφή με τα fora που ασχολούνται με τα ενυδρεία (3 χρόνια περίπου), διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα ερώτημα που τίθεται αρκετά συχνά και που προκαλεί διαμάχες.

  - Έχω ένα ενυδρείο Χ λίτρα (συνήθως λιγότερα κι'από 300) .... πόσους δίσκους μπορώ να βάλω;

  Παρακάτω λοιπόν θα γράψω αυτά που, κατά τη δική μου άποψη, θα πρέπει να λάβει υπ' όψιν του ο "επίδοξος" νέος δισκάς, ώστε να επιλέξει το μέγεθος της γυάλας.
  Με το ερώτημα αυτό τίθεται εξ' αρχής το θέμα .... σε ΛΑΘΟΣ "βάση". Εφ'όσον κάποιος θέλει να ασχοληθεί με τους δίσκους ... καλό θα ήταν να γνωρίζει περισσότερα πράγματα γι'αυτούς εκτός των λίτρων που "χρειάζονται", ώστε να προχωρήσει πιο σωστά μαζί τους.
  Οι δίσκοι στην φύση ζουν σε ομάδες και μάλιστα πολύ μεγάλες (έχουν βρεθεί ομάδες αποτελούμενες από 300-400 άτομα). Επίσης αν κάποιος έχει δει αναπαραγωγή σίγουρα θα έχει θαυμάσει το "σμήνος" από τα μικρά δισκάκια στις πλάτες των γονέων τους, απ'όπου τρώνε την πρώτη τους τροφή.
  Αυτά τα 2 στοιχεία και μόνο, αποτελούν απόδειξη της ανάγκης των δίσκων να βρίσκονται σε ομάδα, μέσα στην οποία νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Το πιο συνηθισμένο μέγεθος απόκτησης από τις προθήκες των καταστημάτων αυτών των ψαριών, κυρίως λόγω
  κόστους, είναι τα 5-6 εκατοστά ... ψάρια δηλαδή ηλικίας 2-3 μηνών.
  Όσο μικρότερο είναι το μέγεθος τους, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη έχουν την ομάδα ..... κι' ο αριθμός 2,3,4 ψαριών ... φυσικά ΔΕΝ αποτελεί ομάδα.
  Υπάρχει όμως και το "εμπόδιο" που λέγεται ενυδρείο .... δεν μπορούμε σε κάθε περίπτωση να έχουμε την δυνατότητα για 2 τόνων ενυδρείο ... οπότε όπως είναι φυσικό .... αρχίζουν οι συμβιβασμοί. Γνωρίζοντας λοιπόν αυτά μπορούμε να πούμε ότι 8-10 άτομα είναι ένας "καλός" αριθμός για ξεκίνημα. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί και το ότι ως γνωστόν ... όσο μεγαλώνει η ομάδα ... τόσο περισσότερο "σπάει" η επιθετικότητα. Όπως λοιπόν καταλαβαίνεις είναι σοβαρότατο λάθος να επιλέξεις να έχεις μικρό τον αριθμό
  των δίσκων σου (π.χ. 2-3) για να είναι "σύμφωνα" με τα λίτρα του μικρού ενυδρείου σου. Άλλωστε όσο μικρό και να είναι .... το μικρό τους (ακόμα) μέγεθος διευκολύνει στην τοποθέτηση περισσότερων ψαριών.
  Υπάρχει όμως και η συνέχεια στην οποία πρέπει επίσης να δείξουμε προσοχή και ενδιαφέρον για να αποφύγουμε τα μελλοντικά προβλήματα.
  Οι δίσκοι είναι κιχλίδες και συμπεριφέρονται σαν "τέτοιες" από πολύ νωρίς. Ακόμα και 2-3 μηνών δισκάκια έχουν αψιμαχίες οι οποίες στο μέλλον θα καθορίσουν την θέση τους μέσα στην ομάδα. Όσο ο καιρός περνάει και το μέγεθος αυξάνεται (το τελικό μέγεθος των δίσκων εξαρτάται από το είδος και συνήθως φτάνει τα 18-20 εκ.) οι αψιμαχίες γίνονται πιο "σοβαρές γιατί πρόκειται να ακολουθήσει το ενδιαφέρον για κυριαρχία πέραν της ομάδας και στο ζευγάρωμα.
  Τα ζευγάρια των δίσκων (στη φύση) αποκόπτονται από την υπόλοιπη ομάδα για ολόκληρη την αναπαραγωγική διάρκεια και οι γονείς γίνονται πολύ επιθετικοί ενάντια στους εισβολείς. Αυτό στο χώρο ενός ενυδρείου μπορεί να έχει πολύ "άσχημες" συνέπειες. Αν ο χώρος είναι μικρός ... μπορεί να θανατωθούν ψάρια. Η φάση της αναπαραγωγικής διαδικασίας προσδιορίζεται στην ηλικία των 15-16 μηνών (κάποιες φορές ενδέχεται και νωρίτερα).
  Από τις προσωπικές μου παρατηρήσεις έχει βγει το συμπέρασμα πως μια μέση απόσταση 60-80 εκ. ακτίνας γύρω από το σημείο εναπόθεσης των αυγών είναι συνήθως αυτή την οποία οι γονείς φυλάνε πιο δυναμικά. Υπάρχει βέβαια και ο παράγοντας του χαρακτήρα του ΚΑΘΕ ψαριού ξεχωριστά. Άλλοι είναι υπερβολικά επιθετικοί και άλλοι πιο "ήπιοι".
  Όπως και να έχει όμως αν το δούμε σε παράδειγμα ... θα καταλάβουμε τι ΠΡΕΠΕΙ να περιμένουμε. Ας υποθέσουμε ότι το ενυδρείο μας έχει μήκος 1,5 μέτρο και μέσα έχουμε 8-10 ψάρια .... όταν σχηματισθούν 2 ζευγάρια (και αυτό θα γίνει πολύ πιο σύντομα απ'όσο φαντάζεσαι), θα "πιάσουν" συνήθως τα δύο άκρα .... από την μία πλευρά 60-80 εκ. και άλλα τόσα από την άλλη ... με ότι περισσεύει για να χωρέσουν οι υπόλοιποι. Το μέγεθος που έχουν οι δίσκοι σε αυτή την "φάση" κυμαίνεται από τα 8-12 εκ. .... φαντάσου λοιπόν δίσκους αυτού του μεγέθους να προσπαθούν να βολευτούν στον κενό χώρο που τους μένει. Όπως και να έχει το πράγμα είναι σαφές ότι .... έχει έρθει η στιγμή που πρέπει να ληφθούν μέτρα προς αποφυγή των συνεπειών. Η πιο απλή αιτία για να παρουσιασθούν ασθένειες είναι το "στρεσάρισμα" των δίσκων και οι διαμάχες .... είναι μια πολύ καλή αιτία.
  Μην ξεχνάμε βέβαια και τον "αδύναμο κρίκο" κάθε ομάδας. Αν χώρος όμως είναι αρκετά μεγάλος τότε τα δυσάρεστα ενδέχεται να αποφευχθούν.
  Στην εποχή μας όμως έχει αλλάξει και ο τρόπος κατασκευής ... τα ενυδρεία πολλές φορές είναι πιο "φαρδιά" με αποτέλεσμα να έχουν παραπάνω συνολικά λίτρα αλλά μικρότερο μήκος και αυτό μπορεί να παραπλανήσει τον αγοραστή. Όπως είδαμε λοιπόν .... και το μήκος παίζει σημαντικό ρόλο.
  Βέβαια λύσεις υπάρχουν με ίσως καλύτερη την απομάκρυνση του(ών) ζευγαριού(ών) (αν και θα αποδειχτεί αρκετά δύσκολο το εγχείρημα) ... σε γεννήστρες όπου και η αναπαραγωγή θα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να είναι επιτυχής. Αυτό προϋποθέτει όμως επιπλέον εγκαταστάσεις ενυδρείων ... και ίσως προβλημάτων που δεν αφορούν το παρόν θέμα, αφού αποτελούν άλλο κεφάλαιο.
  ΜΗΝ προσπαθήσεις όμως να πείσεις τον εαυτό σου ότι .... δεν σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή γιατί δεν θα καταφέρεις να το κάνεις ούτε σε μένα αλλά (περισσότερο) ούτε στα ψάρια σου.
  Ένα είναι σίγουρο ... οι δίσκοι (και αναφέρομαι κυρίως στους εκτροφής γιατί είναι πολύ σπάνιο κάποιος "αρχάριος" δισκάς να ξεκινήσει με "άγριους" για πολλούς και διάφορους λόγους) γεννοβολάνε πλέον σαν τα γκάπυ και ΔΕΝ ζητάνε την άδεια από τον χομπίστα.
  Όταν μάλιστα επιλέγονται για αγορά σε μέγεθος 10-12 εκ. το πιθανότερο είναι να γεννήσουν σε διάστημα πολύ μικρότερο του μήνα από την ημέρα της εισαγωγής τους στο ενυδρείο (τις περισσότερες φορές ακόμα και μέσα στην πρώτη εβδομάδα εφ'όσον οι συνθήκες νερού είναι κατάλληλες). Η άποψη λοιπόν για τα 40-60 λίτρα ανά δίσκο ... πρέπει μάλλον να ξεκίνησε κάπως έτσι .... όσο περισσότερα τα λίτρα τόσο μεγαλύτερο και το μέγεθος τού ενυδρείου.
  Κάποιος που έχει την εμπειρία μπορεί να ζήσει δίσκο σε ένα 50λιτρο (ίσως και με μεγάλη άνεση) ... το ερώτημα όμως που τίθεται είναι το εξής:
  - Θα είναι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ αυτό το ψάρι;
  Όταν αποφασίζουμε να φιλοξενήσουμε ένα είδος θα ΠΡΕΠΕΙ να του διαθέτουμε ότι καλύτερο γίνεται .... άλλωστε δεν ζητήσαμε την άποψη του για το αν επιθυμεί να περάσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του (υπάρχουν αναφορές για δίσκους 10-15 ετών) μαζί μας. Είναι μεγάλο κρίμα ένας ζωντανός οργανισμός να περιμένει την ημέρα που θα "ταξιδέψει" για να απαλλαγεί από το μαρτύριο που του έχουμε επιβάλει. Όπως καταλαβαίνεις για να κάνεις σωστή αρχή ... θα πρέπει να έχεις σχεδιάσει σωστά το μέλλον.
  Ο "βασικός άξονας" που πρέπει να κινείται (κατά την άποψη μου πάντα) ένας χομπίστας είναι η σωστή ΔΙΑβίωση των ψαριών του και όχι η ΕΠΙβίωση. Μόνο έτσι θα μπορέσει να "κερδίσει" από αυτόν τον μαγικό ... και άγνωστο για τους άλλους ... υποβρύχιο κόσμο.
  Αν ακόμα αναρωτιέσαι ... τελικά πόσα λίτρα χρειάζονται οι δίσκοι .... μάλλον δεν κατάλαβες τίποτα γι'αυτό θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια ... με τον γνωστό δικό μου (τσεκουράτο) τρόπο .......
  "Τσιγκουνιές" και "εκπτώσεις" ....... ΔΕΝ έχουν θέση δίπλα σε ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ δίσκους ... το έχεις ξαναδιαβάσει ..... δώσε στον ΒΑΣΙΛΙΑ των ενυδρείων γλυκού νερού αυτό που του ΑΞΙΖΕΙ .... ο λόγος απλός .... για να τον χαρείς και να σε χαρεί.
  Μόνο έτσι θα είσαι άξιος να φέρεις τον τίτλο του δισκόφιλου.

  Υ.Γ. Εγώ που στα γράφω αυτά .... ΔΕΝ ξεκίνησα σωστά με τους δίσκους .... ακολούθησα τον "δύσκολο" δρόμο για να μάθω τότε που ελάχιστοι σε αυτήν την χώρα γνώριζαν (αλλά και δεν έλεγαν τίποτα και σε κανέναν), ούτε υπήρχε η "ευκολία" του διαδικτύου .... και τώρα προσπαθώ να σε πείσω να μην κάνεις τα ίδια λάθη (και κυρίως τα περιττά έξοδα) που έκανα εγώ ..... όταν ξεκίναγα μαζί τους το 1982.-

  Φιλικά

  Νίκος
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Genirous : 05-12-2011 στις 17:10

 2. #2
  Ημερομηνία εγγραφής
  Apr 2010
  Περιοχή
  Πατρα
  Μηνύματα
  230
  Rep Power
  13

  Προεπιλογή

  απλα μπραβο !

 3. #3
  Ημερομηνία εγγραφής
  Nov 2007
  Περιοχή
  Αθήνα
  Μηνύματα
  2.783
  Rep Power
  10

  Προεπιλογή

  Σωστος φιλε μου ... εθεσες το θεμα στη σωστη του βαση βλεποντας και το μελλον που ειναι κοινο για ολους ... !!

  Knowledge is having the right answer
  Intelligence is asking the right question

 4. #4
  Ημερομηνία εγγραφής
  May 2008
  Περιοχή
  Upper Rio Alimo - Αθηνα
  Μηνύματα
  4.069
  Rep Power
  21

  Προεπιλογή

  Ποσους μηνους το εγραφες αυτο το ποστ?
  (δεν φημιζεσαι για τη γρηγορη γραφη σου)
  O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται οικονομικα απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
  Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το greek discus που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.

 5. #5
  Ημερομηνία εγγραφής
  Apr 2010
  Περιοχή
  peristeri
  Μηνύματα
  914
  Rep Power
  0

  Προεπιλογή

  Στο καλο σου βρε....με συγκηνησες!!!
  Περαν της πλακας ομως ισως απο τα καλυτερα και πιο σωστα αρθρα που εχω διαβασει τον τελευταιο καιρο για τους δισκους!!!
  Απλα ΜΠΡΑΒΟ!!!
  RESPECT!!!

  Υ.Γ και μη μου πεις αλλα ελεγα...αλλωστε εχω ξαναπει την αποψη μου και σιγουρα στην πορεια(εστω αυτη την συντομη που εχω με τους δισκους)εχω αναθεωρησει αρκετες φορες πραγματα.

 6. #6
  Ημερομηνία εγγραφής
  Feb 2010
  Περιοχή
  Sun city
  Μηνύματα
  405
  Rep Power
  13

  Προεπιλογή xxxxx

  οταν ο χομπιστας περναει σε αλλο επιπεδο

 7. #7
  Ημερομηνία εγγραφής
  May 2008
  Περιοχή
  Upper Rio Alimo - Αθηνα
  Μηνύματα
  4.069
  Rep Power
  21

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο DISKUS FAN Εμφάνιση μηνύματος
  Ας υποθέσουμε ότι το ενυδρείο μας έχει μήκος 1,5 μέτρο και μέσα έχουμε 8-10 ψάρια .... όταν σχηματισθούν 2 ζευγάρια (και αυτό θα γίνει πολύ πιο σύντομα απ'όσο φαντάζεσαι), θα "πιάσουν" συνήθως τα δύο άκρα .... από την μία πλευρά 60-80 εκ. και άλλα τόσα από την άλλη ... με ότι περισσεύει για να χωρέσουν οι υπόλοιποι. Το μέγεθος που έχουν οι δίσκοι σε αυτή την "φάση" κυμαίνεται από τα 8-12 εκ. .... φαντάσου λοιπόν δίσκους αυτού του μεγέθους να προσπαθούν να βολευτούν στον κενό χώρο που τους μένει. Όπως και να έχει το πράγμα είναι σαφές ότι .... έχει έρθει η στιγμή που πρέπει να ληφθούν μέτρα προς αποφυγή των συνεπειών.

  Δεν γινονται αυτα.
  Συνεννοημενοι ησασταν?
  http://www.greekdiscus.com/test2000/...4268#post94268
  O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται οικονομικα απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
  Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το greek discus που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.

 8. #8
  Ημερομηνία εγγραφής
  Jul 2010
  Περιοχή
  ELEYSINA
  Μηνύματα
  66
  Rep Power
  12

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο delta66 Εμφάνιση μηνύματος

  Δεν γινονται αυτα.
  Συνεννοημενοι ησασταν?
  οντως ειναι να τραβαω τις κοτσιδες μου (αυτες που δεν εχω......η μαλλον αυτες που θα ηθελα να ειχα.......)

 9. #9
  Ημερομηνία εγγραφής
  Oct 2007
  Περιοχή
  LAGO Santa Barbara
  Μηνύματα
  3.711
  Rep Power
  19

  Προεπιλογή

  Μπράβο Νίκο τα είπες όλα

  Και φυσκά γίνεται υπόμνημα

 10. #10
  Ημερομηνία εγγραφής
  May 2008
  Περιοχή
  Αιγάλεω-Ν.Αρτάκη
  Μηνύματα
  1.498
  Rep Power
  17

  Προεπιλογή

  Δεν τα είπε, τα ..έγραψε

  Και φυσικά "έγραψε"
  Τα Πάντα Είναι Σχετικά...

 11. #11
  Ημερομηνία εγγραφής
  Jun 2009
  Περιοχή
  Κερατσινι
  Μηνύματα
  4.418
  Rep Power
  18

  Προεπιλογή

  Αρθρο ο Fan?
  Αντε καλη αρχη ρεμαλι, αποφασισες να δωσεις καποιες ελαχιστες εστω,
  απολυτα σωστες, πληροφοριες για τους Δισκους απο την πειρα
  που εχεις και σιγουρα θα βοηθησεις πολλους. ΜΠΡΑΒΟ!!!!!
  Το επομενο αρθρο ποιο θα ειναι? Περιμενουμε.

 12. #12
  Ημερομηνία εγγραφής
  Mar 2009
  Περιοχή
  Κερατσινι
  Μηνύματα
  2.166
  Rep Power
  16

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο DISKUS FAN Εμφάνιση μηνύματος
  Στην εποχή μας όμως έχει αλλάξει και ο τρόπος κατασκευής ... τα ενυδρεία πολλές φορές είναι πιο "φαρδιά" με αποτέλεσμα να έχουν παραπάνω συνολικά λίτρα αλλά μικρότερο μήκος και αυτό μπορεί να παραπλανήσει τον αγοραστή. Όπως είδαμε λοιπόν .... και το μήκος παίζει σημαντικό ρόλο.
  Τα ενυδρεια που πωλουνται στην αγορα δεν θα ελεγα οτι ειναι και τα ιδανικα για δισκους, αφου εξισου σημαντικο ρολο παιζει και το υψος !!!


  Πολυ καλο το αρθρο Νικο, πιστευω να μην υπαρξουν διαμαχες στο μελλον πανω σ αυτο το θεμα, αφου οποιος μπαινει και ρωταει για λιτρα, θα διαβαζει εδω

 13. #13
  Ημερομηνία εγγραφής
  Jul 2007
  Περιοχή
  Περιστέρι, Αθήνα
  Μηνύματα
  4.722
  Rep Power
  10

  Προεπιλογή

  Συγχαρητήρια ωρέ Νικόλαε για τον κόπο, αλλά και τη δημοσίευση! Να δούμε τι άλλο μπορούμε να προσθέσουμε (εάν μπορούμε γιατί τα είπες όλα) ώστε να ανέβει στην κατηγορία με τα άρθρα του φόρουμ!

 14. #14
  Ημερομηνία εγγραφής
  Oct 2008
  Περιοχή
  AΘΗΝΑ ΚΥΨΕΛΗ
  Μηνύματα
  795
  Rep Power
  14

  Προεπιλογή

  Μεγάλη υπόθεση να μοιράζεται ο εμπειρος χομπίστας τις γνώσεις του και να σου λέει τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν στη ζωή τους οι δίσκοι ώστε να ξερεις να κινηθείς ανάλογα με αποτέλεσμα να γλυτώσεις τα δισκάκια από ταλαιπωρίες.
  Αντε και στο επόμενο θέμα...
  Σε ευχαριστούμε Νίκο.

 15. #15
  Ο χρήστης gianni zym δεν είναι συνδεδεμένος νεος δισκας να δουμε μεχρι ποτε
  Ημερομηνία εγγραφής
  Dec 2009
  Περιοχή
  agrinio
  Μηνύματα
  1.870
  Rep Power
  14

  Προεπιλογή

  συγχαρητηρια ,μπραβο νικο.
  πιστευω οτι εχεις παρα πολλα να δωσεις ακομα,καντο να ανεβουμε ολοι,ευχαριστω,γιαννης.
  "Ώπα έχουμε πρόβλημα εδώ"

 16. #16
  Ημερομηνία εγγραφής
  May 2010
  Περιοχή
  Aνω Κυψελη.
  Μηνύματα
  231
  Rep Power
  13

  Προεπιλογή

  Mπραβο Νικο,το αρθρο σου ειναι λητο και απαιρητο,τα λες ολα με απλα λογια για να καταλαβει και ο πλεον ανιδεος με τους Δισκους και θα βοηθηθουμε πολλοι απο αυτα που εγραψες.Σε ευχαριστουμε και περιμενουμε κι αλλα ακομα πιο εξειδικευμενα αρθρα,κι απο εσενα αλλα και απο ολους τους εμπειρους χομπιστες του φορουμ για το καλο του χομπι και των ψαριων μας.


  Διαβαζωντας μαθαινεις,μαθαινωντας δημιουργεις.

 17. #17
  Ημερομηνία εγγραφής
  Dec 2009
  Περιοχή
  Αθήνα
  Μηνύματα
  19
  Rep Power
  0

  Προεπιλογή

  Μ αρεσεις...

 18. #18
  Ημερομηνία εγγραφής
  May 2009
  Περιοχή
  ρεθυμνο
  Μηνύματα
  139
  Rep Power
  14

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο White Diamond Εμφάνιση μηνύματος
  Το επομενο αρθρο ποιο θα ειναι? Περιμενουμε.
  για τα φαρμακα υποθετω
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Genirous : 13-09-2010 στις 23:43 Αιτία: Διόρθωση παράθεσης

 19. #19
  Ημερομηνία εγγραφής
  Jul 2008
  Περιοχή
  Ανάκασα Αγ.Ανάργυροι
  Μηνύματα
  1.436
  Rep Power
  15

  Προεπιλογή

  Συμπάθεια δεν σ' αναγνωρίζω σε λίγο θα μας ανεβάσεις και φωτογραφίες
  Όπως και να χει, ωραίο το άρθρο σου, εύγε!

  υγ: είχες δεν είχες το 1982 δεν το γλιτώσαμε

 20. #20
  Ημερομηνία εγγραφής
  May 2008
  Περιοχή
  Upper Rio Alimo - Αθηνα
  Μηνύματα
  4.069
  Rep Power
  21

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο andrikos Εμφάνιση μηνύματος
  υγ: είχες δεν είχες το 1982 δεν το γλιτώσαμε
  Η πλακα ειναι που τον ξερω απο το 1984 και δεν μου ειχε πει ποτε ο παλιοκριψινους για το "ελλατωμα" του με τη δισκοπαθεια, μεχρι που ανεφερα εγω πριν 3 χρονια θεμα για ενυδρεια.
  O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται οικονομικα απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
  Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το greek discus που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

 1. Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο μήνυμα: 27-06-2012, 09:43
 2. Νεό ενυδρείο 700 λίτρα. Πόσα κιλά βιολογία?
  By appleimac24 in forum Βιολογική και μηχανική φίλτρανση
  Απαντήσεις: 3
  Τελευταίο μήνυμα: 03-01-2012, 13:51
 3. Απαντήσεις: 26
  Τελευταίο μήνυμα: 17-05-2011, 23:15
 4. Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο μήνυμα: 13-04-2011, 13:27
 5. 5 δίσκοι στα 240 λίτρα...
  By stavrosczc in forum Ανοιχτός διάλογος!
  Απαντήσεις: 172
  Τελευταίο μήνυμα: 27-05-2010, 17:27

Κανόνες καταχώρησης μηνυμάτων

 • Δε μπορείτε να δημιουργήσετε νέα θέματα
 • Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
 • Δε μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
 • Δε μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας
 •  
 • BB code is Σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι Σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι Σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is Σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι Εκτός λειτουργίας