PDA

Επιστροφή στο Forum : Calibration σε elliwel



loris
23-06-2011, 16:35
Υπαρχει περιπτωση να ξερει κανεις πως μπορει να καλιμπραρεις "σωστα" εναν elliwel..
καποιος τροπος θα υπαρχει,θυμαμαι παντως καποιον που μου ειχε πει οτι γινεται,ετσι οπως τα ph meter..

Παραδειγμα εχω ενα siemens ελεκτη θερμοκρασιας χωρου..αυτο γραφει μια θερμοκρασια 26βαθμους και ο elli 24,6...στο ιδιο σημειο και οι δυο..
Ποιος απο τους δυο ειναι σωστος!!
Γι'αυτο θελω να δω,αυτο που δειχνει ειναι πραγματικο με καποιες ανοχες ή ο,τι να ειναι..
Ακομα και τους υδραργυρους που βαζουμε στο ενυδρειο εχουν διαφορα με αυτο που δειχνει ο ελεκτης..
Αρα κατι πρεπει να φερνει στα ισα του...

Diskus Fan
23-06-2011, 21:20
Delta66 ... σου λέει κάτι;
Χτές τα έγραφε πάλι ... βαριέσαι και να ψάξεις "κοντορεβυθούλη" ;
ne55

36_1_14

disc-postman
23-06-2011, 21:28
Ουτε link δε δινεις ωρε doh

Κοιτα αυτο (http://www.greekdiscus.com/test2000/showthread.php?5689-%D3%F5%ED%E4%E5%F3%EC%EF%EB%EF%E3%E9%E5%F2-%EA%E1%E9-%F0%F1%EF%E3%F1%E1%EC%EC%E1%F4%E9%F3%EC%EF%F2-%F4%EF%F5-Controller-%E8%E5%F1%EC%EF%EA%F1%E1%F3%DF%E1%F2-Eliwell-Ic-915)Γρηγορη :d

Diskus Fan
23-06-2011, 21:32
Κατάλαβες τι ρωτάει ωρε;doh
Τι πετάγιεσαι;:p
Εξωούφο ..... σβήστου 150 από μένα.-:d

disc-postman
23-06-2011, 21:52
Κατάλαβες τι ρωτάει ωρε;doh
Τι πετάγιεσαι;:p
Εξωούφο ..... σβήστου 150 από μένα.-:d

Κοιτα το βημα 9 βρε, αμεσως................... ουστττττ :cool:

delta66
24-06-2011, 01:29
Εγω αλλο καταλαβα.
Ο Γρηγορης δεν ρωταει πως καλιμπραρεται σαν προγραμματισμος, αλλα αν χρειαζεται οντως καλιμπραρισμα και με ποια ενδειξη ως σωστη πανω στην οποια θα γινει το καλιμπραρισμα.

Ειναι σχετικα πολυ ακριβης. Το πολυ να πεφτει εξω 0.5C
Για να καλιμπραρεις σωστα χρειαζεται θερμομετρο μεγαλης ακριβειας το οποιο θα ειναι και πολυ ακριβο.

Diskus Fan
24-06-2011, 16:43
Σωστά κατάλαβες ;) ..... εγώ του έκανα πλάκα και ο άλλος "τσίμπησε" .... μην τυχόν αφήσει αγκίστρι σε άλλο μάγουλο!!!!doh

Genirous
24-06-2011, 17:33
Εσύ και οι πλάκες σου... :patrol:

delta66
24-06-2011, 20:16
Eγω κανω μια επαληθευση μετρωντας και με αλλα θερμομετρα βυθιζομενα και ηλεκτρονικα που εχω σπιτι και δειχνουν ολα κοντινες θερμοκρασιες.
Δεν μπορει να κανουν ολα λαθος.

Diskus Fan
24-06-2011, 21:50
Εγώ ξέρω ότι ... αν βάλεις δίπλα-δίπλα 100 θερμόμετρα ... ΔΕΝ θα έχουν ΟΛΑ την ίδια ένδειξη ... για μένα "τσάμπα" το ψάχνει ο "κοντορεβυθούλης".- :cool:

delta66
24-06-2011, 22:00
Εγώ ξέρω ότι ... αν βάλεις δίπλα-δίπλα 100 θερμόμετρα ... ΔΕΝ θα έχουν ΟΛΑ την ίδια ένδειξη ... για μένα "τσάμπα" το ψάχνει ο "κοντορεβυθούλης".- :cool:

Αν εχεις 100 θερμομετρα, θα βγαλεις απο τη συγκριση τα 90 που δειχνουν τις πιο μακρινες απο το μεσο ορο θερμοκρασιας, και απο τα 10 που θα απομεινουν θα επιλεξεις αυτο που δειχνει το μεσο ορο αυτων.
Ετσι εχεις πιθανοτατα το πιο αξιοπιστο θερμομετρο απο τα 100. :cool:

Το ιδιο μπορει να συμβει και κατα την επιλογη θερμομετρου απο καταστημα.
(τα λεω της νυφης να τα ακουει η πεθερα :d)

Diskus Fan
24-06-2011, 22:01
Ωρέ δεν πας να κάνεις καμμιά τούμπα .... κινέζικα τα γράφω;:p

delta66
24-06-2011, 22:05
Ωρέ δεν πας να κάνεις καμμιά τούμπα .... κινέζικα τα γράφω;:pΟχι μια χαρα καθαρα τα γραφεις οτι "τσαμπα το ψαχνει", και επειδη διαφωνω αλλα και για να σου ανεβασω λιγο την πιεση, εγραψα τα δεοντα. :d

Crazyio
25-06-2011, 10:10
Οχι μια χαρα καθαρα τα γραφεις οτι "τσαμπα το ψαχνει", και επειδη διαφωνω αλλα και για να σου ανεβασω λιγο την πιεση, εγραψα τα δεοντα. :d

Όπα !! εδώ βγάλαμε λαβράκι !!
έχει πίεση ο φαν ??
ορμάτε του !! *ami-

loris
25-06-2011, 22:03
Σπυρο μου...σε ευχαριστω,σεολα επεσες μεσα...
Πραγματι ετσι μπορει να ειναι πολλα θερμομετρα μαζι να δειχνουν διαφορετικες τιμες...
το siemensaki ομως μαλλον καποια ρυθμισει θα θελει...αφορα τον ελεγχο χωρου!!

delta66
25-06-2011, 22:18
Σπυρο μου...σε ευχαριστω,σεολα επεσες μεσα...
Πραγματι ετσι μπορει να ειναι πολλα θερμομετρα μαζι να δειχνουν διαφορετικες τιμες...
το siemensaki ομως μαλλον καποια ρυθμισει θα θελει...αφορα τον ελεγχο χωρου!!

Αν βαλεις αισθητηρα που προοριζεται για μετρηση σε αερα, μεσα σε νερο, ή το αντιθετο, ενδεχεται να εχεις λαθος ενδειξεις.

loris
27-06-2011, 18:27
Αν βαλεις αισθητηρα που προοριζεται για μετρηση σε αερα, μεσα σε νερο, ή το αντιθετο, ενδεχεται να εχεις λαθος ενδειξεις.

:thumbup::thumbup::thumbup:
Θα το κοιταξω και αυτο και θα ενημερωσω...!!!