PDA

Επιστροφή στο Forum : Ανεβάζει το phosguard το Ph???



DIMITRIS K.
30-04-2009, 08:20
Πήρα χθες το phosguard και το έβαλα σε ένα fluval 205, που απο δω και πέρα θα το χρησιμοποιώ και για μηχανικό. Το ph μου γενικά ήταν στο 6.5 - 6.6. Σήμετα το πρωι, που το τσέκαρα ήταν στο 6.8 με 7!!!! Έχετε παρατηρίσει κάτι αντίστοιχο?? Το ηλεκτρόδιο το έχω πολύ κοντά στην εισαγωγή του fluval και δεν ξέρω αν αυτό επηρρεάζει σε κάτι...

sllo
30-04-2009, 08:43
Από ότι ξέρω τα φωσφορικά ρίχνουν το PH. Μιας και έβαλες το phosguard σου ρίχνει τα φωσφορικά άρα πρέπει να ανεβαίνει και το Ph.


Το ηλεκτρόδιο το έχω πολύ κοντά στην εισαγωγή του fluval και δεν ξέρω αν αυτό επηρρεάζει σε κάτι...


Δεν πιστεύω να επηρεάζει κάτι. Αν ήταν κοντά στην εξαγωγή, μπορεί να επηρέαζε..


Μπορεί και να κάνω λάθος. Θα μας πουν οι ειδικοί.. :65:

ChristosP
30-04-2009, 08:46
Δεν ανεβάζει το ίδιο το προιόν αλλά η διαδικασία και έχω έρθει στο παρακάτω συμπέρασμα ( προσωπική άποψη).

Αν δουλευεις όσμοση το Ph είναι ουδέτερο έτσι στο ενυδρείο ο κύκλος τους αζώτου και η ύπαρξη φοσφωρικών κατεβάζει το ph ειδικά αν κρατάμε kh κάτω από 3 και κοντά στο 0-1 . Ετσι όταν μπει αυτό το προιόν στο ενυδρείο δεσμεύει έναν παράγοντα που μας μειώνει το ph τα φοσφωρικά .

Ξανά λέω δεν το έχω διαβάσει κάπου μία φορά και το έχω παρατηρήση και στο δικό μου ενυδρείο δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο είναι σωστή παρατήρηση

DIMITRIS K.
30-04-2009, 08:52
Πάντως δείχνει να ισχύει, γιατί δείχνει μια μεταβολή της τάξης του 0.5...
Αυτό, που μου κάνει εντύπωση είναι ότι έχω GH 5 και δεν έπρεπε κανονικά να έχει τόσο μεγάλη μεταβολή!!!

Γιάννης
30-04-2009, 08:55
Έχεις μετρήσει μήπως ανεβάζει και το tds ;

ChristosP
30-04-2009, 08:55
Το gh δεν συμμετέχει στην διαδικασία του ph αλλά μόνο το kh

DIMITRIS K.
30-04-2009, 08:56
Έχεις μετρήσει μήπως ανεβάζει και το tds ;

tds δεν έχω μετρήσει δυστυχώς, γιατί το μηχανάκι το έχω εγκατεστημένο στην A/O να μου μετράει εκει...


Το gh δεν συμμετέχει στην διαδικασία του ph αλλά μόνο το kh

Kh έχω 4. Και πάλι....

ChristosP
30-04-2009, 09:01
έχεις CO2 γιατί με Kh 4 πως κρατάς Ph 6.5 ?

Περίεργο πάντως με τόσο ψηλά φοσφωρικά να σου μένει το kh στο 4 .
Κάνεις αλλαγές από βρύση ?

DIMITRIS K.
30-04-2009, 09:18
έχεις CO2 γιατί με Kh 4 πως κρατάς Ph 6.5 ?

Περίεργο πάντως με τόσο ψηλά φοσφωρικά να σου μένει το kh στο 4 .
Κάνεις αλλαγές από βρύση ?

Η αλλαγή γίνεται μόνο από Α/Ο. Το TDS στην έξοδο της Α/Ο είναι 0. Στο ενυδρείο χρησιμοποιώ υπόστρωμα του Nidal, που 100% είναι αποδεδειγμένο ότι δεν ανεβάζει τίποτα. Το μόνο που έχει το ενυδρείο μέσα είναι ρίζες. Χρησιμοποιώ την τύρφη του waterinn, αλλά μου φαίνεται η συγκεκριμένη είναι πεταμένα λεφτά και πήρα fluval να δοκιμάσω.

ChristosP
30-04-2009, 09:19
και το Kh 4 πως φτάνει ? ή ξαναμετράς ή αγοράζεις καινούργια τεστ

DIMITRIS K.
30-04-2009, 09:25
και το Kh 4 πως φτάνει ? ή ξαναμετράς ή αγοράζεις καινούργια τεστ

Έλα ντε!! Να τρελαίνεσαι!!!!cons
Τα τεστ πάντως δεν έχουν λήξει (τέλη 2007 παραγωγή) και είναι την API . Τι να πω....

Γιάννης
30-04-2009, 09:33
whistle Μήπως ρίχνεις σόδα όταν το ph κάνει βουτιές;

DIMITRIS K.
30-04-2009, 09:37
whistle Μήπως ρίχνεις σόδα όταν το ph κάνει βουτιές;

OXI!!!!iex

Βασικά σήμερα θα μετρήσω και το βαρέλι (αν και μου έβγαζε 2 Kh και Gh) και θα επανέλθω!!

DIMITRIS K.
01-05-2009, 15:37
Βαρέλι Gh και Kh 0 ή 1....