PDA

Επιστροφή στο Forum : Πως γινεται αναλυτικά μεταφορά ψαριών από 180 σε 600λιτρα;



ΣΤΑΜΑΤΙΑ
04-03-2009, 12:24
wel-comeΚαλημέρα. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα 600 lt για τα δισκάκια μου. Μεγαλώνουν και δεν θέλω να ζοριστούν. Πως γίνεται να μου πείτε πως γίνεται η μεταφορά ψαριών νερού άμμου βιολογικού υλικού από το μικρό ενυδρείο στο μεγάλο;
θελω να ακολουθήσω την σωστή σειρά. Τα φίλτρα 2217 και 2 2213 υπάρχουν με βιολογικό υλικό στρωμένο siporax και substrat pro.
Τι κάνω αρχικά; Αδειάζω το νερό και το φυλάω για να το βάλω στο μεγάλο ενυδρείο. Πότε βγάζω τα ψάρια. Αφού βάλω αμμο και νερό και φίλτρα. Ριξτε φως... γιατί έχω αγχωθεί και μπερδεύομαι.whistle Ευχαριστώ:leloydi:

DIMITRIS K.
04-03-2009, 12:53
wel-comeΚαλημέρα. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα 600 lt για τα δισκάκια μου. Μεγαλώνουν και δεν θέλω να ζοριστούν. Πως γίνεται να μου πείτε πως γίνεται η μεταφορά ψαριών νερού άμμου βιολογικού υλικού από το μικρό ενυδρείο στο μεγάλο;
θελω να ακολουθήσω την σωστή σειρά. Τα φίλτρα 2217 και 2 2213 υπάρχουν με βιολογικό υλικό στρωμένο siporax και substrat pro.
Τι κάνω αρχικά; Αδειάζω το νερό και το φυλάω για να το βάλω στο μεγάλο ενυδρείο. Πότε βγάζω τα ψάρια. Αφού βάλω αμμο και νερό και φίλτρα. Ριξτε φως... γιατί έχω αγχωθεί και μπερδεύομαι.whistle Ευχαριστώ:leloydi:

Θα έκανα τα εξής:
1) αγορά καινούριας άμμου, γιατί θα τα καραστρεσάρεις τα ψάρια σου, σηκώνοντας την παλιά. Χώρια που θα χρειαστείς κι άλλη, επομένως δεν γλυτώνεις την αγορά.

2)Γέμισμα βαρελιού προετοιμασίας με νερό ενυδρείου και βάζεις εκεί το φίλτρο σου να "τρέχει", μέχρι να ετοιμάσεις το νέο ενυδρείο (εγκατάσταση θέρμανσης κλπ κλπ)

3) Γέμισμα νέου ενυδρείου μέχρι να καλυφθεί ο θερμαντήρας και ο σωλήνας εισαγωγής του φίλτρου. Βάζεις τα φίλτρα σε λειτουργία και το θερμαντήρα στο νέο ενυδρείο. Όταν πιάσει τη θερμοκρασία, που είχες στο παλιό, μεταφέρεις τα ψάρια από το νέο στο παλιό. Άδειασμα και του υπόλοιπου νερού του παλιού ενυδρείο και συμπλήρωση από Α/Ο.

4) Προσεκτικό τάισμα για τις πρώτες 2 βδομάδες και συχνά τεστ αμμωνίας κλπ κλπ

5) Όχι βιασύνες!!!!

Gregoryn
04-03-2009, 12:55
Μπράβο Σταματία, σωστή κινηση! Για τις λεπτομέρεις της μεταφοράς περιμενε τους εμπειρότερους. Αλήθεια ποιο ενυδρείο σκέφτεσαι να πάρεις?

ΣΤΑΜΑΤΙΑ
04-03-2009, 13:04
Παιδιά σήμερα μου το είπε ο Σπύρος από την Ζωοφιλία αλλά δεν το θυμάμαι. Θα ξαναρωτήσω και θα σας το γραψω. Ξέρω ότι κοστίζει 680 ευρώ είναι 500 lt όχι 600 lt με δωδεκάρι τζάμι κουρμπαριστές γωνίες μεταλλικό καπάκι Τ8 επιπλο με τεσσερα πορτάκια σε καφέ και μαύρο χρωμα και δεν συμπεριλαμβάνει φίλτρο. Μου είπε ότι είναι καλύτερο από της Jwell θα παω να το δω και θα σας πω. Της Juwell το Vission κοστίζει τα ίδια αλλά είναι 400 lt. Αν εσείς ξέρετε κάτι περισσότερο μου λέτε. Αύριο η μάρκα... του ενυδρείου. Ευχαριστώ για τις οδηγίες.

Eμαθα λέγεται Ocean Sun

ChristosP
04-03-2009, 13:34
διαφωνώ στο 1 του Δημήτρη .

Βρίσκεις ίδια κοκομετρία άμμο γεμίζεις το καινούργιο και μετά μεταφορά και την παλιά .

tsiro
04-03-2009, 14:07
Σταματια αν το ενυδρειο ειναι κατι κινεζικα που λεγονται sun sun αστο καλυτερα το εχει ενας φιλος και απο ποιοτητα μαπα.το επιπλο ειναι εντελως ψευτικο και ξεφλουδιζει και τα μεταλικα καπακια εχουν πιασει σε πολλα σημεια σκουρια.θα το δεις και απο κοντα.με αυτα τα λεφτα κοιτα και τα elite.

ΣΤΑΜΑΤΙΑ
04-03-2009, 14:11
Eτσι και αλλιως θα βάλω καινούργια άμμο γιατί στο παλιό εχω αμμοχάλικο. Ασε που από κάτω έχω υπόστρωμα της denerle. Καταλαβαίνεις το χάος...

Λες να είναι κινέζικο. Αν είναι το ξεχνάω... Θα το δω μεσα στην εβδομάδα. Το έχει και το Watering. Mόλις μάθω θα σας πω. Ευχαριστώ και πάλι

tsiro
04-03-2009, 14:44
Λες να είναι κινέζικο. Αν είναι το ξεχνάω... Θα το δω μεσα στην εβδομάδα. Το έχει και το Watering. Mόλις μάθω θα σας πω. Ευχαριστώ και πάλι

το αρνητικο δεν ειναι οτι ειναι κινεζικο αλλα η ποιοτητα του εαν ειναι αυτο που νομιζω.το waterinn εχει και προσφορα το 50% της αξιας του ενυδρειου σε δωροεπιταγη εαν δεν το ξερεις;)

gantalf
04-03-2009, 14:46
εγώ θα έκανα το εξής:
1. Θα πήγαινα τα ψάρια σέ ενα πετ σοπ να μου τα κρατήσουν για κανα μήνα.
2. Θα άδειαζα το 180 στο βαρέλι προετοιμασίας ( θα χρειαστείς μεγάλο πλέον μιας και το 500 θέλει τουλάχιστον 150 λίτρα βαρέλι)
3. Θα έβαζα τα φίλτρα να δουλεύουν στο βαρέλι.
4. Θα έβαζα θερμοστάτη στο βαρέλι.
5. Θα έπερνα ακριβώς την ίδια άμμο που έχει το παλιό μου (μιας και δεν φτάνει διότι το καινούριο σου ενυδρείο είναι πολύ μεγάλο).
6. Θα έπαιρνα την άμμο του 180 και θα την έβαζα στο νέο ενυδρείο και θα συμπλήρωνα με την καινούρια άμμο. (Υπάρχει περίπτωση όμως η παλιά σου άμμος να έχει χρωματιστεί λόγω παλαιότητας άρα καλό θα ήταν να την πλύνεις καλά γιατί θα γίνει αχταρμάς με την νέα άμμο)
7. Αφού γέμιζα το ενυδρείο από το βαρέλι προετοιμασίας θα σύμπλήρωνα και το υπόλοιπο με α/ο μόνο και ιχνοστοιχεία.
8. Θα έβαζα το διάκοσμο μου.
9. Θα ξαναέβαζα πάλι πίσω τα φίλτρα στο ενυδρείο θα περίμενα γύρω στις 10 μέρες πάλι με nitrivec και λίγο τροφή πολύ καλά θρυμματισμένη.
10. μετρήσεις για 10 μέρες περίπου μην ανέβουν τίποτα αμμωνίες
11. Θα έπαιρνα τα ψάρια από το πετ σοπ που μου τα κράτησαν και θα τα έβαζα πάλι πίσω στο νέο μου ενυδρείο με πολύ καλή προσαρμογή. Και ο θεός βοηθός αν και δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.
Αν θέλεις να είσαι 100% σίγουρη βάλε ακόμα 1 φίλτρο γιατί τα 500 λίτρα μου φαίνονται πολλά για τα φίλτρα που έχεις. θα έπαιρνα ένα ακόμα 2217 και θα έβαζα τα 2213 σε σειρά μόνο για τον κάδο που έχουν.
ΑΥΤΑ καλή επιτυχία ελπίζω να βοήθησα.23_9_10

basilis
04-03-2009, 15:02
εγώ θα έκανα το εξής:
1. Θα πήγαινα τα ψάρια σέ ενα πετ σοπ να μου τα κρατήσουν για κανα μήνα.
2. Θα άδειαζα το 180 στο βαρέλι προετοιμασίας ( θα χρειαστείς μεγάλο πλέον μιας και το 500 θέλει τουλάχιστον 150 λίτρα βαρέλι)
3. Θα έβαζα τα φίλτρα να δουλεύουν στο βαρέλι.
4. Θα έβαζα θερμοστάτη στο βαρέλι.
5. Θα έπερνα ακριβώς την ίδια άμμο που έχει το παλιό μου (μιας και δεν φτάνει διότι το καινούριο σου ενυδρείο είναι πολύ μεγάλο).
6. Θα έπαιρνα την άμμο του 180 και θα την έβαζα στο νέο ενυδρείο και θα συμπλήρωνα με την καινούρια άμμο. (Υπάρχει περίπτωση όμως η παλιά σου άμμος να έχει χρωματιστεί λόγω παλαιότητας άρα καλό θα ήταν να την πλύνεις καλά γιατί θα γίνει αχταρμάς με την νέα άμμο)
7. Αφού γέμιζα το ενυδρείο από το βαρέλι προετοιμασίας θα σύμπλήρωνα και το υπόλοιπο με α/ο μόνο και ιχνοστοιχεία.
8. Θα έβαζα το διάκοσμο μου.
9. Θα ξαναέβαζα πάλι πίσω τα φίλτρα στο ενυδρείο θα περίμενα γύρω στις 10 μέρες πάλι με nitrivec και λίγο τροφή πολύ καλά θρυμματισμένη.
10. μετρήσεις για 10 μέρες περίπου μην ανέβουν τίποτα αμμωνίες
11. Θα έπαιρνα τα ψάρια από το πετ σοπ που μου τα κράτησαν και θα τα έβαζα πάλι πίσω στο νέο μου ενυδρείο με πολύ καλή προσαρμογή. Και ο θεός βοηθός αν και δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.
Αν θέλεις να είσαι 100% σίγουρη βάλε ακόμα 1 φίλτρο γιατί τα 500 λίτρα μου φαίνονται πολλά για τα φίλτρα που έχεις. θα έπαιρνα ένα ακόμα 2217 και θα έβαζα τα 2213 σε σειρά μόνο για τον κάδο που έχουν.
ΑΥΤΑ καλή επιτυχία ελπίζω να βοήθησα.23_9_10
Είπαμε οτι την παλιά άμμο δεν θα την χρησιμοποιήσει καθόλου.
Όσο για τα ψάρια να πάνε σε pet εγω δεν θα το πρότεινα σε καμμιά περίπτωση για πάρα πολλούς λόγους.

gantalf
04-03-2009, 15:08
Είπαμε οτι την παλιά άμμο δεν θα την χρησιμοποιήσει καθόλου.
Όσο για τα ψάρια να πάνε σε pet εγω δεν θα το πρότεινα σε καμμιά περίπτωση για πάρα πολλούς λόγους.

ναι αλλά με αυτά που προτείνω μπορεί να χρησιμοποιήσει και την παλιά της άμμο..

yiapas
04-03-2009, 15:11
ναι αλλά με αυτά που προτείνω μπορεί να χρησιμοποιήσει και την παλιά της άμμο..


Eτσι και αλλιως θα βάλω καινούργια άμμο γιατί στο παλιό εχω αμμοχάλικο. Ασε που από κάτω έχω υπόστρωμα της denerle. Καταλαβαίνεις το χάος...

μάγο ασε καλύτερα να κάνει η σταματία αυτό που λέει για να μην
γίνει και το καινούριο ΧΑΟΣ

basilis
04-03-2009, 15:12
Eτσι και αλλιως θα βάλω καινούργια άμμο γιατί στο παλιό εχω αμμοχάλικο. Ασε που από κάτω έχω υπόστρωμα της denerle. Καταλαβαίνεις το χάος...



Δεν έχει άμμο ρε μάγε, αμμοχάλικο έχει και θέλει να το ξεφορτωθεί...

gantalf
04-03-2009, 15:14
μάγο ασε καλύτερα να κάνει η σταματία αυτό που λέει για να μην
γίνει και το καινούριο ΧΑΟΣ

ωχ ζητώ συγνώμη δεν το πρόσεξα αυτό.

πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα έκανα άμεση μεταφορά των ψαριών από το ένα ενυδρείο στο άλλο.
Μπορεί τα μεν φίλτρα να είναι στρωμένα αλλά λειτουργούσαν σε ένα συγκεκριμένο όγκο νερού και όταν αυτός ο όγκος του νερού διπλασιαστεί ή τριπλασιαστεί τότε η βιολογία δεν θα είναι αρκετή για να φέρει το ενυδρείο στις επιθυμητές τιμές και να στρώσει το νέο της ενυδρείο.

DIMITRIS K.
04-03-2009, 15:30
Αν τα φίλτρα είναι βιολογικά ενεργά, δεν έχει σχέση η ποσότητα του νερού, αλλά η ιχθυοφόρτιση. Το καλύτερο, που έχει να κάνει, με την προϋπόθεση ότι τα φίλτρα θα μεταφερθούν αμέσως, είναι να βάλει τα ψάρια κατευθείαν στο καινούριο.

Diskus Fan
04-03-2009, 15:32
1. Ωρε "Μαγε" ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ την π@π@ρολογια :pull: η τοσο πολυ σε εχει πειραξει που δεν εχω ερθει ακομα να σε chair bor: :rant και το παλευεις με ολους τους τροπους;emot67
Αληθεια εχεις κανει ποτε μεταφορα ενυδρειου;xmm


2. Ο Delta66 εκανε προσφατα μεταφορα του δικου του, αλλα δεν ειδα φωτορεπορταζ!!!!emot67 Μονο εσεις θα ρουφιανευετε;ne55


3. Προταση απο DIMITRIS K.
1) αγορά καινούριας άμμου, γιατί θα τα καραστρεσάρεις τα ψάρια σου, σηκώνοντας την παλιά. Χώρια που θα χρειαστείς κι άλλη, επομένως δεν γλυτώνεις την αγορά.
Σωστο εν μερει, οποτε σηκωνει κουβεντα. Εγω παντως αν μιλαμε για αμμο και οχι χαλικι, οπως επισης αν δεν εχει μπει τιποτα απο κατω (π.χ. λιπασμα), θα την μετεφερα στο καινουργιο και θα συμπληρωνα την φρεσκια. Αυτη που εχω (απο Nidal) ΔΕΝ την ξεπλυνα καν και δεν σηκωσε τιποτα απολυτως.

2)Γέμισμα βαρελιού προετοιμασίας με νερό ενυδρείου και βάζεις εκεί το φίλτρο σου να "τρέχει", μέχρι να ετοιμάσεις το νέο ενυδρείο (εγκατάσταση θέρμανσης κλπ κλπ)
Και αυτο εν μερει σωστο. Εγω θα εβαζα τα ψαρια στο βαρελι με νερο απο το ενυδρειο και τα φιλτρα σε χαμηλη ροη, για να μη γινει τσουναμι και τα τρελλανει. Μιλαμε για παραμονη των ψαριων ως μια ωρα, διαφορετικα χρειαζεται θερμαντηρας και αυτο ειναι αρκετα επιφοβο. Οποσδηποτε καλυψη απο πανω. Επισης θελει τακτικο ελεγχο μη βρεθουν τα ψαρια στο πατωμα.
friends

3) Γέμισμα νέου ενυδρείου μέχρι να καλυφθεί ο θερμαντήρας και ο σωλήνας εισαγωγής του φίλτρου. Βάζεις τα φίλτρα σε λειτουργία και το θερμαντήρα στο νέο ενυδρείο. Όταν πιάσει τη θερμοκρασία, που είχες στο παλιό, μεταφέρεις τα ψάρια από το νέο στο παλιό. Άδειασμα και του υπόλοιπου νερού του παλιού ενυδρείο και συμπλήρωση από Α/Ο.
Θα εβαζα το νερο απο το βαρελι με τα ψαρια να φτασει μεχρι το πρωτο τεταρτο του ενυδρειου (αν το χωρισουμε σε 4 οριζοντια τμηματα) και στη συνεχεια θα προσθετα φρεσκο νερο αργα, φροντιζοντας να μην πεσει η θερμακρασια περισσοτερο απο 3-4 βαθμους. Οι θερμαντηρες στο οριζοντιο και στην μεγιστη δυνατη για να ζεσταινουν γρηγορα.

4) Προσεκτικό τάισμα για τις πρώτες 2 βδομάδες και συχνά τεστ αμμωνίας κλπ κλπ
Συμφωνω.

5) Όχι βιασύνες!!!!
Καθως και μεγαλη προσοχη γιατι λαθη στη βιασυνη κανουν μεγαλυτερη ζημια.


ωχ ζητώ συγνώμη δεν το πρόσεξα αυτό.

πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα έκανα άμεση μεταφορά των ψαριών από το ένα ενυδρείο στο άλλο.
Μπορεί τα μεν φίλτρα να είναι στρωμένα αλλά λειτουργούσαν σε ένα συγκεκριμένο όγκο νερού και όταν αυτός ο όγκος του νερού διπλασιαστεί ή τριπλασιαστεί τότε η βιολογία δεν θα είναι αρκετή για να φέρει το ενυδρείο στις επιθυμητές τιμές και να στρώσει το νέο της ενυδρείο.


Καταλαβαινεις τι γραφεις;36_1_25 Με αναγκαζεις να σε κραζω και δεν μου αρεσει καθολου. Χωρις εμπειρια σε κατι τετοιο, με προβληματα και ζητωντας βοηθεια για τα θεματα που σου προκυπτουν, δινεις συμβουλες λαθος!!!wall Πες μου σε παρακαλω γιατι; 36_1_25
Υ.Γ. Με αναγκαζεις να γραψω για πρωτη φορα σοβαρα.-36_1_31

ΣΤΑΜΑΤΙΑ
04-03-2009, 15:38
Σίγουρα δεν πειράζει; αν τα βάλω αμέσως; Αυτό θα βόλευε πολύ...
Τα φίλτρα είναι βιολογικά ενεργά... Μια χαρά είναι οι τιμές... Τα ψαράκια μου γεννάνε αμμωνία νιτρώδη 0 νιτρικά 5-10 χαμηλό ph μηδενικές KH GH. Aυτά...

Diskus Fan
04-03-2009, 15:40
Σίγουρα δεν πειράζει; αν τα βάλω αμέσως; Αυτό θα βόλευε πολύ...
Τα φίλτρα είναι βιολογικά ενεργά... Μια χαρά είναι οι τιμές... Τα ψαράκια μου γεννάνε αμμωνία νιτρώδη 0 νιτρικά 5-10 χαμηλό ph μηδενικές KH GH. Aυτά...

Γιατι εχεις απορια Σταματια; Τα φιλτρα στρωνουν το ενυδρειο ΟΧΙ το νερο!!!!friends

ΣΤΑΜΑΤΙΑ
04-03-2009, 15:43
Ευχαριστώ Discus Fun τώρα είδα τι έγραψες. Μου έλυσες κάθε απορία. Δεν ήξερα ότι το θερμόμετρο οριζόντια λειτουργεί γρηγορότερα... Θα κάνω αυτά που λες μια και έχεις την εμπειρία που σιγουρα εγώ δεν έχω...

Diskus Fan
04-03-2009, 15:47
Ευχαριστώ Discus Fun τώρα είδα τι έγραψες. Μου έλυσες κάθε απορία. Δεν ήξερα ότι το θερμόμετρο οριζόντια λειτουργεί γρηγορότερα... Θα κάνω αυτά που λες μια και έχεις την εμπειρία που σιγουρα εγώ δεν έχω...

Δεν το εγραψα γι'αυτο αλλα για να ειναι μεσα στο νερο μη σπασει. Ελπιζω να εχεις καποιο καλο και πληρως βυθιζομενο. ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟ αυτο γιατι καποια ΔΕΝ βυθιζονται τελειως, αλλα πρεπει να αφηνεις καποιο τμημα εξω (εχει και γραμμη και το γραφει).

DIMITRIS K.
04-03-2009, 15:48
Ευχαριστώ Discus Fun τώρα είδα τι έγραψες. Μου έλυσες κάθε απορία. Δεν ήξερα ότι το θερμόμετρο οριζόντια λειτουργεί γρηγορότερα... Θα κάνω αυτά που λες μια και έχεις την εμπειρία που σιγουρα εγώ δεν έχω...

Δεν λειτουργεί γρηγορότερα whistle

Απλά δεν χρειάζεται να περιμένεις να γεμίσει μέχρι επάνω το ενυδρείο για να το βάλεις μπρος, αφού το βάζεις στον κοντά στν πυθμένα. Όταν το γεμίσεις τελείως το βάζεις πάλι κάθετα εκεί, που σε βολεύει!!!


Δεν το εγραψα γι'αυτο αλλα για να ειναι μεσα στο νερο μη σπασει. Ελπιζω να εχεις καποιο καλο και πληρως βυθιζομενο. ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟ αυτο γιατι καποια ΔΕΝ βυθιζονται τελειως, αλλα πρεπει να αφηνεις καποιο τμημα εξω (εχει και γραμμη και το γραφει).

Με πρόλαβες!!!

Diskus Fan
04-03-2009, 15:54
Δεν λειτουργεί γρηγορότερα whistle

Απλά δεν χρειάζεται να περιμένεις να γεμίσει μέχρι επάνω το ενυδρείο για να το βάλεις μπρος, αφού το βάζεις στον κοντά στν πυθμένα. Όταν το γεμίσεις τελείως το βάζεις πάλι κάθετα εκεί, που σε βολεύει!!!



Με πρόλαβες!!!

Αν και κ@λογερος ....................κραταω τη φορμα μου!!!!!! c003 emot67 :lllll:

gantalf
04-03-2009, 16:06
τι όγκο υλικών έχει το 2213, 3 λίτρα??? το 2215 έχει 4 λίτρα?.
Άρα έχουμε και λέμε 2*2213 μας δίνουν 6 λίτρα και 1*2215 4 λίτρα. Άρα 10 λίτρα βιολογικού υλικού αν δεν κάνω λάθος. Γιατί εμένα μου φαίνονται λίγα για 500 λίτρα ενυδρείου?
Μακάρι όλα να πάνε καλά ΣΤΑΜΑΤΙΑ ο discus fun ξέρει πολλά και θα τον εμπιστευόμουν και εγώ απλά αυτή είναι η μόνη απορία που μου έμεινε.
Μπορούν 10 λίτρα βιολογικού υλικού να "καρα"στρώσουν ένα ενυδρείο 500-600 λίτρων.

ΣΤΑΜΑΤΙΑ
04-03-2009, 16:08
Ειναι αλήθεια ότι τα θερμόμετρα μου τα έχω ορθια και εξέχει το κεφαλάκι. Τώρα θα το ψάξω να δω αν είναι βυθιζόμενα ή οχι.

Diskus Fan
04-03-2009, 16:09
Ειναι αλήθεια ότι τα θερμόμετρα μου τα έχω ορθια και εξέχει το κεφαλάκι. Τώρα θα το ψάξω να δω αν είναι βυθιζόμενα ή οχι.

Μαρκα ξερεις;

DIMITRIS K.
04-03-2009, 16:13
τι όγκο υλικών έχει το 2213, 3 λίτρα??? το 2215 έχει 4 λίτρα?.
Άρα έχουμε και λέμε 2*2213 μας δίνουν 6 λίτρα και 1*2215 4 λίτρα. Άρα 10 λίτρα βιολογικού υλικού αν δεν κάνω λάθος. Γιατί εμένα μου φαίνονται λίγα για 500 λίτρα ενυδρείου?
Μακάρι όλα να πάνε καλά ΣΤΑΜΑΤΙΑ ο discus fun ξέρει πολλά και θα τον εμπιστευόμουν και εγώ απλά αυτή είναι η μόνη απορία που μου έμεινε.
Μπορούν 10 λίτρα βιολογικού υλικού να "καρα"στρώσουν ένα ενυδρείο 500-600 λίτρων.

Φαντάσου ένα ενυδρείο 600 λίτρων με 3 ψάρια μέσα. Θα χρειαστείς 20 λίτρα βιολογία??? Στο αντίστοιχο ενυδρείο με 12 ψάρια μέσα, σαφώς και θα χρειαστείς. Το πόση βιολογία θες λοιπόν έχει να κάνει με την ιχθυοφόρτιση και όχι με τον όγκο του νερού!!!

Diskus Fan
04-03-2009, 16:14
τι όγκο υλικών έχει το 2213, 3 λίτρα??? το 2215 έχει 4 λίτρα?.
Άρα έχουμε και λέμε 2*2213 μας δίνουν 6 λίτρα και 1*2215 4 λίτρα. Άρα 10 λίτρα βιολογικού υλικού αν δεν κάνω λάθος. Γιατί εμένα μου φαίνονται λίγα για 500 λίτρα ενυδρείου?
Μακάρι όλα να πάνε καλά ΣΤΑΜΑΤΙΑ ο discus fun ξέρει πολλά και θα τον εμπιστευόμουν και εγώ απλά αυτή είναι η μόνη απορία που μου έμεινε.
Μπορούν 10 λίτρα βιολογικού υλικού να "καρα"στρώσουν ένα ενυδρείο 500-600 λίτρων.


Σε αυτο εχεις καποιο δικιο αλλα δεν μπορω να πιστεψω οτι εχει σκοπο να φιαξει ενυδρειο 600 λιτρα και θα μεινει με αυτα τα φιλτρα.idono Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν μπορει προσεκτικα να προχωρησει στο στρωσιμο των νεων εχοντας τοποθετησει τα στρωμμενα ηδη υπαρχοντα.-36_17_111111

dimitris21
04-03-2009, 16:17
τι όγκο υλικών έχει το 2213, 3 λίτρα??? το 2215 έχει 4 λίτρα?.
Άρα έχουμε και λέμε 2*2213 μας δίνουν 6 λίτρα και 1*2215 4 λίτρα. Άρα 10 λίτρα βιολογικού υλικού αν δεν κάνω λάθος. Γιατί εμένα μου φαίνονται λίγα για 500 λίτρα ενυδρείου?
Μακάρι όλα να πάνε καλά ΣΤΑΜΑΤΙΑ ο discus fun ξέρει πολλά και θα τον εμπιστευόμουν και εγώ απλά αυτή είναι η μόνη απορία που μου έμεινε.
Μπορούν 10 λίτρα βιολογικού υλικού να "καρα"στρώσουν ένα ενυδρείο 500-600 λίτρων.

είναι λάθος να κάνεις συσχετισμό στον όγκο του βιολογικού υλικού με τα λίτρα του ενυδρείου. αυτό που συγκρίνεις είναι ο όγκος του βιολογικού υλικού με την ιχθυοφόρτιση. αν 10 λίτρα αρκούν να καλύψουν 10 ψάρια σε 100 λίτρα ενυδρειο, σίγουρα αρκούν να καλύψουν τα ίδια ψάρια και σε 500 λίτρα ενυδρειο

Diskus Fan
04-03-2009, 16:20
είναι λάθος να κάνεις συσχετισμό στον όγκο του βιολογικού υλικού με τα λίτρα του ενυδρείου. αυτό που συγκρίνεις είναι ο όγκος του βιολογικού υλικού με την ιχθυοφόρτιση. αν 10 λίτρα αρκούν να καλύψουν 10 ψάρια σε 100 λίτρα ενυδρειο, σίγουρα αρκούν να καλύψουν τα ίδια ψάρια και σε 500 λίτρα ενυδρειο

Σωστο και αυτο.thamb

gantalf
04-03-2009, 16:32
είναι λάθος να κάνεις συσχετισμό στον όγκο του βιολογικού υλικού με τα λίτρα του ενυδρείου. αυτό που συγκρίνεις είναι ο όγκος του βιολογικού υλικού με την ιχθυοφόρτιση. αν 10 λίτρα αρκούν να καλύψουν 10 ψάρια σε 100 λίτρα ενυδρειο, σίγουρα αρκούν να καλύψουν τα ίδια ψάρια και σε 500 λίτρα ενυδρειο.

δηλαδή εγώ που έχω ένα eheim aquaball στο 100 άρι μου μπορώ να το βάλω σε ενα 500 άρι ενυδρείο και να βάλω τα 4 ψάρια που έχω?
Γιατί κάπου έχει πάρει το μάτι μου ότι για να γίνεται ένα normal φιλτράρισμα θα πρέπει το φίλτρο που έχω στην διαθεσή μου να μπορεί να φιλτράρει το νερό 3 φορές μέσα σε μία ώρα.
Τι θα προλάβει να φιλτράρει στα 500 λίτρα??

Η δικιά μου γνώμη για τα λίτρα της ΣΤΑΜΑΤΙΑΣ είναι 3*2217 τουλάχιστον για να μην αρχίσουν τα ψάρια να κρύβονται στις γωνίες.. Μπορεί και να είμαι λάθος αλλά αυτό πιστεύω.

Diskus Fan
04-03-2009, 16:52
Ωρε "Γιαλαντζη" στο θεμα φιλτρο μπορει να τα λες καπως καλα, αλλα δεν σημαινει οτι τα ψαρια θα κρυβονται γι'αυτο το λογο. Καποιος που εχει την εμπειρια θα μπορεσει να τα βγαλει περα και με τα δικα σου φιλτρα οπως τα περιγραφεις. Η Σταματια μας εχει γραψει τι σκοπευει να κανει στο θεμα φιλτρα για το νεο ενυδρειο; Μην υποτιμας τον ογκο των 10 λιτρων παντως ασχετως των υπολοιπων που λεμε.-

dimitris21
04-03-2009, 16:56
.

δηλαδή εγώ που έχω ένα eheim aquaball στο 100 άρι μου μπορώ να το βάλω σε ενα 500 άρι ενυδρείο και να βάλω τα 4 ψάρια που έχω?
Γιατί κάπου έχει πάρει το μάτι μου ότι για να γίνεται ένα normal φιλτράρισμα θα πρέπει το φίλτρο που έχω στην διαθεσή μου να μπορεί να φιλτράρει το νερό 3 φορές μέσα σε μία ώρα.
Τι θα προλάβει να φιλτράρει στα 500 λίτρα??

Η δικιά μου γνώμη για τα λίτρα της ΣΤΑΜΑΤΙΑΣ είναι 3*2217 τουλάχιστον για να μην αρχίσουν τα ψάρια να κρύβονται στις γωνίες.. Μπορεί και να είμαι λάθος αλλά αυτό πιστεύω.

πίστεψε με ότι αν ο όγκος του βιολογικού σου υλικού (όχι το φίλτρο) επαρκεί για τα 4 ψάρια στο 100αρι, θα επαρκέσει και στο 500αρι.

πέρα αυτού πρέπει να αναγνωρίσεις ότι δεν είναι και εύκολο να σου εξηγήσω μέσα εδώ όλες τις λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τον γενικότερο όρο φιλτρανση.

gantalf
04-03-2009, 21:30
πίστεψε με ότι αν ο όγκος του βιολογικού σου υλικού (όχι το φίλτρο) επαρκεί για τα 4 ψάρια στο 100αρι, θα επαρκέσει και στο 500αρι.

πέρα αυτού πρέπει να αναγνωρίσεις ότι δεν είναι και εύκολο να σου εξηγήσω μέσα εδώ όλες τις λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τον γενικότερο όρο φιλτρανση.

αν ισχύει όντως αυτό που λές φίλε Dimitris τότε στα μπουκαλάκια της sera nitrivec (υγρά βακτήρια) από πίσω που λέει δοσολογιά αντί να λέει π.χ.: προσθέστε 5 ml υγρό για κάθε 50 λίτρα ενυδρείου θα έλεγε: προσθέστε 5 ml υγρό για κάθε ένα ψάρι..

Yiannis59
04-03-2009, 21:36
αν ισχύει όντως αυτό που λές φίλε Dimitris τότε στα μπουκαλάκια της sera nitrivec (υγρά βακτήρια) από πίσω που λέει δοσολογιά αντί να λέει π.χ.: προσθέστε 5 ml υγρό για κάθε 50 λίτρα ενυδρείου θα έλεγε: προσθέστε 5 ml υγρό για κάθε ένα ψάρι..
Μαγε ο Δημητρης ξέρει,
θα πληρώσω τα εισιτήρια του fun !!!! και θα τον αμολήσω :65:
Προσεχε 10_9_21111111

ΣΤΑΜΑΤΙΑ
04-03-2009, 22:55
Μαγε ο Δημητρης ξέρει,
θα πληρώσω τα εισιτήρια του fun !!!! και θα τον αμολήσω :65:
Προσεχε 10_9_21111111
Τώρα ανοιξα το κομπιουτερ.
Παιδιά έχω ένα (1) 2217 κ θα έβαζα και άλλα (2) 2213 που εχω για αρχή ή θα βάλω (2) 2217. Αν χρειαζοταν κατι πιο δυνατό δεν το συζητάω θα κάνω αυτό που πρέπει. Ηδη με βοηθήσατε να ξεκαθαρίσω τον τρόπο που θα κάνω την μεταφορά από το ένα ενυδρείο στο άλλο. Αυτή την στιγμή προέχει να αποφασίσω τελικά για το ενυδρείο που θα πάρω.
Μαρκα θερμοστάτη δεν ξέρω ο ένας ήταν μαζί με το ενυδρείο Juwell vision όταν το αγορασα ή άλλοι δεν ξερω τι μαρκα είναι. Θα δω το πρωί να μην ανησυχήσω τώρα τα δισκάκια να ψάχνω γιατί έχουν κλείσει τα φώτα. Καληνύχτα και πάλι ευχαριστώ

delta66
05-03-2009, 01:32
....Μπορούν 10 λίτρα βιολογικού υλικού να "καρα"στρώσουν ένα ενυδρείο 500-600 λίτρων.
Σκεψου το ετσι.
Υποθετικα και χονδροειδως:
Αν εχεις ενα 100λιτρο με 1 ψαρι και 1 λιτρο βιολογια και λειτουργει αψογα
Και εχεις και ενα 500λιτρο με κανενα ψαρι ποσα λιτρα βιολογια θελει? ... Κανενα!!!!
Δεν σημαινει λοιπον οτι αυξανωντας τα λιτρα του νερου πρεπει αναγκαστικα να αυξησουμε και τη βιολογια.
(φυσικα ειδικα με δισκους οση περισσοτερη τοσο καλυτερα, μπορει να σας πεσει και λιιιιιιγο παραπανω τροφη ρε παιδι μου, να μην εχει βιολογια να δουλεψει?)

Τι ρολο παιζουν τα λιτρα?
Οσο πιο πολλα τα λιτρα τοσο πιο μεγαλη διαλυση αμμωνιας θα γινεται, σε τετοιο ποσοστο που θα ειναι ασημαντη ενω σε λιγα λιτρα θα ειχαν ανεβασμενη μετρηση.
Σκεψου οταν κανεις τεστ αμμωνιας και ριχνεις το υγρο σε 5 ml νερου απο το ενυδρειο. Το αποτελεσμα ας πουμε οτι βγαινει 2 mg/lt Αν τις ιδιες σταγονες τις εριχνες σε 20ml το αποτελεσμα θα ηταν 0,5 mg/lt.
Αρα ειναι ακομα πιο ευκολο σε πολλα λιτρα να κρατησει τα ιδια ψαρια με τα ιδια φιλτρα.
Αν βαλει κι αλλα ψαρια (σιγα που δεν θα βαλειiex) τοτε θα πρεπει να αυξησει και τη βιολογια.
Τα λιτρα που λενε οι "οδηγιες" οτι πρεπει να γυριζει ενα φιλτρο την ωρα ειναι παντα σε συναρτηση και με αλλους παραγοντες.



Ειναι αλήθεια ότι τα θερμόμετρα μου τα έχω ορθια και εξέχει το κεφαλάκι. Τώρα θα το ψάξω να δω αν είναι βυθιζόμενα ή οχι.διαβασα και 3-4 ποστ χωρις να καταλαβαινω τι προτινετε με τα θερμομετρα.
Μετα καταλαβα οτι μιλατε για θερμαντηρες ρε παιδια, ελεος :bang:

Diskus Fan
05-03-2009, 03:41
αν ισχύει όντως αυτό που λές φίλε Dimitris τότε στα μπουκαλάκια της sera nitrivec (υγρά βακτήρια) από πίσω που λέει δοσολογιά αντί να λέει π.χ.: προσθέστε 5 ml υγρό για κάθε 50 λίτρα ενυδρείου θα έλεγε: προσθέστε 5 ml υγρό για κάθε ένα ψάρι..

Ακομα με αυτα παλευεις; Θα μεγαλωσεις.-emot157 ne55

ΣΤΑΜΑΤΙΑ
05-03-2009, 10:47
Σκεψου το ετσι.
Υποθετικα και χονδροειδως:
Αν εχεις ενα 100λιτρο με 1 ψαρι και 1 λιτρο βιολογια και λειτουργει αψογα
Και εχεις και ενα 500λιτρο με κανενα ψαρι ποσα λιτρα βιολογια θελει? ... Κανενα!!!!
Δεν σημαινει λοιπον οτι αυξανωντας τα λιτρα του νερου πρεπει αναγκαστικα να αυξησουμε και τη βιολογια.
(φυσικα ειδικα με δισκους οση περισσοτερη τοσο καλυτερα, μπορει να σας πεσει και λιιιιιιγο παραπανω τροφη ρε παιδι μου, να μην εχει βιολογια να δουλεψει?)

Τι ρολο παιζουν τα λιτρα?
Οσο πιο πολλα τα λιτρα τοσο πιο μεγαλη διαλυση αμμωνιας θα γινεται, σε τετοιο ποσοστο που θα ειναι ασημαντη ενω σε λιγα λιτρα θα ειχαν ανεβασμενη μετρηση.
Σκεψου οταν κανεις τεστ αμμωνιας και ριχνεις το υγρο σε 5 ml νερου απο το ενυδρειο. Το αποτελεσμα ας πουμε οτι βγαινει 2 mg/lt Αν τις ιδιες σταγονες τις εριχνες σε 20ml το αποτελεσμα θα ηταν 0,5 mg/lt.
Αρα ειναι ακομα πιο ευκολο σε πολλα λιτρα να κρατησει τα ιδια ψαρια με τα ιδια φιλτρα.
Αν βαλει κι αλλα ψαρια (σιγα που δεν θα βαλειiex) τοτε θα πρεπει να αυξησει και τη βιολογια.
Τα λιτρα που λενε οι "οδηγιες" οτι πρεπει να γυριζει ενα φιλτρο την ωρα ειναι παντα σε συναρτηση και με αλλους παραγοντες.


διαβασα και 3-4 ποστ χωρις να καταλαβαινω τι προτινετε με τα θερμομετρα.
Μετα καταλαβα οτι μιλατε για θερμαντηρες ρε παιδια, ελεος :bang:
Συγνώμη για τον όρο θερμόμετρο εννοούσα θερμαντήρα... λόγω ηλικίας παθαίνω κάπου κάπου κάτι τις... :65:

delta66
05-03-2009, 11:15
.... λόγω ηλικίας παθαίνω κάπου κάπου κάτι τις... :65:
Τοτε τι να πει και ο +59? 23_9_10:leloydi:

Sotos_gr
05-03-2009, 13:28
Παιδιά σήμερα μου το είπε ο Σπύρος από την Ζωοφιλία αλλά δεν το θυμάμαι. Θα ξαναρωτήσω και θα σας το γραψω. Ξέρω ότι κοστίζει 680 ευρώ είναι 500 lt όχι 600 lt με δωδεκάρι τζάμι κουρμπαριστές γωνίες μεταλλικό καπάκι Τ8 επιπλο με τεσσερα πορτάκια σε καφέ και μαύρο χρωμα και δεν συμπεριλαμβάνει φίλτρο. Μου είπε ότι είναι καλύτερο από της Jwell θα παω να το δω και θα σας πω. Της Juwell το Vission κοστίζει τα ίδια αλλά είναι 400 lt. Αν εσείς ξέρετε κάτι περισσότερο μου λέτε. Αύριο η μάρκα... του ενυδρείου. Ευχαριστώ για τις οδηγίες.

Eμαθα λέγεται Ocean Sun

Γεια σου Σταματία. Μόλις μάθεις περισσότερα για το συγκεκριμένο ενυδρείο πές μου, γιατί είμαι κι εγώ στο ψάξιμο...xmm

delta66
05-03-2009, 13:42
Ναι πες μας πληροφοριες (χαρακτηριστικα, γνωμες ιδιοκτητων κλπ) που θα μαθεις.

Επισης κοιτα σε αυτα τα λιτρα και το επισης Κινεζικο αλλα τουμπανο (και 5 χρονια εγγυηση νομιζω) ELITE EF1800 (1,80 μηκος) και EF2000 (διμετρο) http://zoofilia-ionias.interpet.gr/AQUARIUMS/enidreia_elite_2.htm

ΣΤΑΜΑΤΙΑ
05-03-2009, 13:52
Ενδιαφέρον... Aυτό που λες τουμπανο που το βρίσκω; Αυτά κατά την γνώμη σου είναι αξιόπιστα;

delta66
05-03-2009, 14:00
Ενδιαφέρον... Aυτό που λες τουμπανο που το βρίσκω; Αυτά κατά την γνώμη σου είναι αξιόπιστα;
Νομιζω τα βρισκεις τουλαχιστον σε καταστηματα απο το λινκ που σου εδωσα.
Για το ενυδρειοεγω εχω ακουσει απλως καλα λογια και τα μεταφερω.
Καλυτερα θα ηταν να απαντησουν κατοχοι του οπως ο gregoryn http://www.greekdiscus.com/test2000/showthread.php?t=2017
και ο Τζονης http://www.greekdiscus.com/test2000/showthread.php?t=860 απο μια γρηγορη ματια που εριξα στις παρουσιασεις.

Ενα tip ακομα ειναι οτι σε αυτα τα ενυδρεια μη περιμενεις απο το μαμισιο φωτισμο (Τ8) να φτιαξεις κηπο για τα ψαρια.
Ο φωτισμος τους ειναι καταλληλος για κανονικο δισκοενυδρειο με χαμηλο φωτισμο ριζες και φυτα χωρις μεγαλες απαιτησεις που ειναι καταλληλα για δισκους.

ΣΤΑΜΑΤΙΑ
05-03-2009, 14:49
Με βοήθησες πολύ ειλικρινά... Οσο για τον φωτισμό μου είναι αδιάφορος μια και τα φυτά έρχονται σε τρίτη τεταρτη πέμπτη... και βάλε μοίρα πια για μένα....

Gregoryn
05-03-2009, 18:37
Παιδιά, σε αυτά τα λίτρα και σε λογική τιμή, νομιζω πως τα elite ειναι μονοδρομος. Και κατι αλλο σημαντικο, το δικο μου το 2μετρο, ονομαστικα ειναι 750 λιτρα αλλα τα πραγματικα του ειναι με το ζορι 600.